Немски език

Немският е единственият официален език на Германия, Австрия и Лихтенщайн. В Швейцария немският е официален език, наред с френския, италианския,ретороманския, и е най-разпространеният език в страната. Той е официален език също в Белгия (заедно с нидерландския и френския) и Люксембург (заедно с френския и люксембургския), но в тези страни разпространението му е по-ограничено.

На местно ниво немският е официален език на областта Южен Тирол в Италия, Южен Ютланд в Дания, части от Ополско войводство в Полша, както и на градовете Шопрон в Унгария, Крахуле в Словакия и няколко града в Румъния. Наред с италианския, това е и един от официалните езици на Швейцарската гвардия във Ватикана. Немският е и един от 23-те официални езика на Европейския съюз.

Курсовете по немски език се провеждат в нива А1, А2, В1 и В2.

Обучението предлага плавно навлизане в немския език с помощта на основни думи и изрази и граматичен материал.

Системата на обучение осигурява знания за явяване на изпити:

Start Deutsch 1 und 2

Deutsch – Test für Zuwanderer

Zertifikat Deutsch

telc Deutsch B1 und B2

telc Deutsch Beruf B1+ und B2

Goethe-Zertifikat B2

B2 Mittelstufe Deutsch ÖSD.

Книжката Intensivtrainer включва допълнителни упражнения по лексика и граматика. Тетрадката с тестове осигурява подготовка за сертификатните изпити, книжката Treffpunkt D-A-CH – разнообразни текстове с информация за немскоговорящите страни, допълнени от упражнения. Книжката Treffpunkt Beruf акцентира върху развиването на професионални умения. Интерактивният CD-ROM включва учебника и тетрадката заедно с аудио записите, материали за фотокопиране и снимков материал плюс разнообразни идеи за дискусии в час и упражнения. DVD-то осигурява разнообразни ситуации от ежедневието. Книжката Treffpunkt Dialog осигурява 96 материала за фотокопиране, които да послужат за развиването на езиковата компетентност и 48 упражнения за работа по двойки.